Aptos szálak – az új generációs arcfiatalítás

Aptos szálak – az új generációs arcfiatalítás

Minimálisan invazív szálak az arc és a test emeléséhez és kontúrozásához.

Hála a modern technológiának, most már altatás és vágás nélkül is fiatalítható és feszesíthető az arcbőr. Az aptos szálak alkalmazása úgynevezett beszövéses technikával történik, ami egy egészen új eljárás a plasztikában. A hagyományos arcfelvarrásnál olcsóbb is, és kevesebb beavatkozást is igényel, viszont hasonlóan eredményes, továbbá a páciens nem esik ki hosszabb időre a mindennapi tevékenységéből.

Arc- és tokafeszesítésre ideális, továbbá a nyak és a test egyéb tájain is sikerrel alkalmazható. Az aptos szál egy vékony, szövetbarát, szintetikus szál, amelyen apró horogszerű karmocskák vannak párhuzamosan elhelyezve, így amikor a bőr alá jut, belekapaszkodik a szövetbe, és visszafelé kihúzva kinyílik és rögzül a megfelelő helyzetben. Az arcba akár oldalanként 1-6 szál is behúzható.

Az eljárás menete

A helyi érzéstelenítésben történő eljárás során különböző méretű és kialakítású, felszívódó szintetikus szálakat helyezünk el a bőrszövet megfelelő mélységébe. Ez a technika alkalmas a bőr azonnali megemelésére, feszesítésére, ránctalanításra, ugyanakkor serkenti a kollagénrostok termelődését, így belülről is épül a bőr. Az eljárás emelő hatása egyből látható a beavatkozás befejeztével, de a végeredmény 2-3 hónap múlva teljesedik ki. Az aptos szálak hatása nagyjából másfél-két évig tart.
A kezelés többségében nem okoz jelentős szöveti reakciót, és kevés kizáró ok van, ami a beavatkozás ellen szól.

Kinek ajánljuk?

Az idősödés leginkább az arcon mutatkozik meg először. A szövetek elvesztik tartásukat, a szemkörnyék, áll és a nyak bőre meglazul, az arcvonal megereszkedik. Ezekre az apró esztétikai problémákra az aptos szálas kezelés gyors és látványos megoldást jelent.

Az aptos szálas kezelés nem zárja ki a későbbi arcplasztika lehetőségét.

A szerzőről