Arcfiatalító kezelések és előnyeik

Arcfiatalító kezelések és előnyeik

Hála a modern technológiáknak, a dinamikus fejlesztéseknek, napjainkban már altatás és vágás nélkül is fiatalítható és feszesíthető az arcbőr, eredményesen eltüntethetők, kisimíthatók a ráncok, szarkalábak.

 

Műtét nélküli arckezelések előnyei:

A műtét nélküli arckezelések gyorsak, maximum 1-2 órát vesznek igénybe, de többségük akár egy félóra alatt elvégezhető jelentős fájdalom nélkül.

Mivel doktornő ezeket a beavatkozásokat nem altatásban végzi, és nagyobb bemetszésekre sincs szükség, nagyon biztonságosak, kevesebb esély van szövődményre, komplikációra. Nincsenek sebek, nem várható hegesedés. Ennek köszönhetően nem kell számolni jelentős kieséssel a mindennapi életben.

Sebestyén doktornőnél több látványos eredménnyel járó arcfiatalító kezelés elérhető, amelyeknek köszönhetően az arc újra fiatalos, a bőr feszes lesz. Amennyiben nem szeretnénk teljes arcplasztikát, vagy még nem indokolt nagyobb beavatkozás, az alábbi műtét nélküli kezeléseket érdemes fontolóra venni.

Az esetek többségében nem különálló technikákról van szó, hanem kombinálva, együttesen is alkalmazhatók. Doktornő a személyes konzultáció alkalmával, a páciens adottságait és igényeit megismerve választja ki a szükséges és legoptimálisabb kezelést vagy kezelés kombinációt.

 

Bőrminőséget javító kezelések:

SKIN Booster kezelések hidratálják a bőrt és javítják minőségét.  Sebestyén doktornő ajánlása szerint a “PRP” – Drakula terápia egy nagyon eredményes bőrfiatalító eljárás, amely során megfelelő mennyiségű, vérlemezkékben gazdag, saját plazmát juttat a bőrbe az arc, a nyak, a dekoltázs vagy a kézhát területen.

Az a fantasztikus ebben a biostimulációs kezelésben, hogy a szervezet saját gyógyító és regenerációs mechanizmusait teljesen természetes módon indítja be. Beindul a sejtszaporodás, fokozódik az új kollagénrostok termelődése és az érképződés, valamint a kötőszöveti alapállomány átalakulása. A PRP hatására növekszik a szervezet saját hialuronsav-termelése, amely térfogatnövelő hatása mellett jótékonyan befolyásolja a bőr feszességét. Ennek köszönhetően a bőr szerkezete megújul, visszanyeri üde, fiatalos ragyogását, feszessé válik, a ráncok elsimulnak.

Az eljárás során vért veszünk a pácienstől, amiből egy speciális centrifuga módszerrel kinyerjük a vérlemezkékben gazdag plazmát. Így nyerjük ki a PRP-t (Platelet Rich Plasma). Ezt a kinyert vérplazmát doktornő injekciós tű segítségével sok apró szúrással visszajuttatja az érzéstelenített bőrbe.

 

A ZO®Skin Health termékei révén a bőr saját élettani folyamatai ideálissá tehetők, így visszaadják az egészséges bőr élményét.

A ZO®Skin Health bőrterápiás és bőrápoló rendszere egyénre szabott tanácsadás és szakorvosi felügyelet mellett a bőr egészséges működésének helyreállítására és fenntartására törekszik.

Terápiái hatékony megoldást jelentenek a pattanásos bőrre, a rozáceára, napkárosodásra, pigmentfoltokra, az érzékeny, öregedő bőrre.

 

Kontúrvesztés volumenvesztés korrigálására szolgáló kezelések:

Kontúrvesztés korrigálására kiválóak a szálazásos technikák, de hangsúlyozni szükséges, hogy nem helyettesítik az arcplasztikát, mivel szálazással bőrfelesleget nem lehet eltűntetni.

Doktornő dolgozik Aptos szálakkal, Silhouette és COG szálakkal egyaránt. A szálak nemcsak az arcon, hanem a test különböző részein is használhatók: mint például nyakon, karon vagy akár az intimplasztikában is.

A helyi érzéstelenítésben történő eljárás során doktornő különböző méretű és kialakítású, felszívódó, szövetbarát, szintetikus szálakat helyez el a bőrszövet megfelelő mélységébe. Ez a technika alkalmas a bőr azonnali megemelésére, feszesítésére, ránctalanításra, ugyanakkor serkenti a kollagénrostok termelődését, így belülről is épül a bőr. Az eljárás emelő hatása egyből látható a beavatkozás befejeztével, de a végeredmény 2-3 hónap múlva teljesedik ki. A szálak hatása nagyjából 20 hónapig tart, de függ a genetikai adottságoktól, életmódtól is, ugyanis a szoláriumozás, dohányzás nem használ, és szintén negatív hatással járhat a rendszeres futás vagy nagy mértékű fogyás is.

 

Volumenvesztés helyreállításához általában különböző töltési eljárásokat alkalmaz doktornő, hialuronsavval, vagy a páciens saját zsírjával.

 

Hyaluronsavas feltöltés legnagyobb előnye, hogy a hialuronsav természetes módon is megtalálható a szervezetben, így felszívódása problémamentes és szinte sosem jár komplikációkkal. Ez egy injekcióval végzett beavatkozás, és azonnal látványos eredményt nyújt. Mivel a hialuronsav felszívódó töltőanyag, hatása nagyjából 10-12 hónapig látványos. A folyamatos eredményhez a kezelést bizonyos időközönként meg kell ismételni. Ez a módszer kiválóan alkalmas ajakfeltöltésre is.


 

Fenti kezeléseken túl műtét nélküli beavatkozások sorába tartozik a botox kezelés is.

A botox az idegvégződésekbe jut, így hatással van az izomműködésre, és meggátolja az izomösszehúzódást, az ingerület-átvitelt az izmok és idegek között. Ily módon a ráncképződést okozó izmokat is megbénítja, amíg hatása tart. Alkalmas a dinamikus ráncok,  homlokráncok, szemöldök közötti és szemszéli ráncok, szarkalábak eltüntetésére.

Minimális sebészeti beavatkozást igényel csak, mégis látványos a hatása. A fertőtlenítéssel, előkészülettel együtt maximum fél órás, szinte fájdalommentes kezelés.

Gyors és látványos módszere a ráncok eltüntetésének, azonban hatása rövid távú – aki egyszer rászánja magát, annak utána bizonyos időközönként időt és pénzt kell áldoznia az eredmény tartós fenntartása érdekében.

A szerzőről

Related posts