Hialuronsavas ajakfeltöltés

Hialuronsavas ajakfeltöltés

Az ajak az arc egyik legfeltűnőbb része, a telt ajak pedig igazán nőies megjelenést kölcsönöz tulajdonosának. Éppen ezért azoknál, akik ajkukat túlságosan vékonynak, esetleg asszimetrikusnak tartják, ez komplexusokhoz, lelki és önértékelési problémákhoz vezethet.

A kor előrehaladtával változik ajkunk teltsége, veszít kontúrjából, érzékiségéből. A rendszeres arcápolás, az egészséges életmód és a kozmetikai kezelések lassíthatják a folyamatot, de a rendszeres kozmetikai kezelések mellett nem jelent drasztikus beavatkozást a hialuronsavas feltöltés, amely hosszantartó eredménnyel szolgál. A feltöltéssel eltüntethetőek a száj körüli apró ráncok is, és az asszimetria is korrigálható.

Megfelelő eljárással az ajkak természetesnek hatnak, és nem túlzónak.

Dr. Sebestyén Judith plasztikai sebész szerint a hialuronsav használatával már egy kis kontúremeléssel is nagyon szép, esztétikus eredményt lehet elérni. A feltöltést gyorsan és személyre szabottan végzi. A páciens tükörben követheti a beavatkozást, így közreműködésével éppen olyan lesz az ajka, amilyennek látni szeretné.

Nagyon fontos, hogy a feltöltést szakember végezze a pácienssel konzultálva, minőségi termékkel.

Mikor érdemes a hialuronsavas szájfeltöltést választani?

Ha az ajkak túl vékonyak, asszimetrikusak, vagy

a kor előrehaladtával az ajak körül finom ráncok jelennek meg.

 A hialuronsavas ajakfeltöltés előnye

Ennek a módszernek a legnagyobb előnye, hogy a hialuronsav természetes módon is megtalálható a szervezetben, így felszívódása problémamentes és szinte sosem jár komplikációkkal. Ez egy injekcióval végzett beavatkozás, így az ajkakat precízen lehet formázni. Biztonságos és tartós megoldás, amely rövid idő alatt elvégezhető, és azonnal látványos eredményt nyújt.

 

Az ajakfeltöltés menete

A beavatkozást minden esetben konzultáció előzi meg, amelynek során a doktornő felméri az aktuális állapotot és a páciens igényeit, majd ismerteti a kívánt eredményhez vezető eljárás részleteit.

A kezelés első lépéseként a doktornő érzésteleníti a területet, hogy a kellemetlen érzést minimálisra csökkentse. Ezután egy nagyon finom tűvel juttatja be a töltőanyagot a bőr alá. A műveletet több ponton meg kell ismételni, a beavatkozás nagyjából 10-20 percet vesz igénybe. A páciens tükörben követi a beavatkozást, és közben doktornő konzultál vele a legoptimálisabb eredmény elérése érdekében. A feltöltés akár többször is ismételhető.

Az apró tűszúrások kisebb duzzanatokat okozhatnak, így az eredmény 2-3 nap múltán lesz látható. Jegeléssel lehet enyhíteni a duzzanaton, de nem szabad nyomás alá helyezni az érzékeny területet.

Rúzsozást, az ajak masszírozását és a rágógumizást pár napig érdemes mellőzni a beavatkozás után.

A kezelés sikeressége függ a páciens korától, bőrtípusától, bőrszerkezetétől és életmódjától is, tehát személyenként más és más eredménye is lehet.

 

Mivel a hialuronsav felszívódó töltőanyag, hatása nagyjából 10-12 hónapig látványos. A folyamatos eredményhez a kezelést bizonyos időközönként meg kell ismételni.

A szerzőről