Intimplasztika

Intimplasztika

Az esztétikai problémán túl lelki gondokhoz is vezethet az intim testrészekkel való elégedetlenség. Szerencsére, a probléma jellegétől függően több korszerű plasztikai sebészeti eljárás nyújthat megoldást azoknak a hölgyeknek, akiket a mindennapokban, esetleg sportoláskor vagy szexuális életükben zavar kis- vagy nagyajkaik mérete, formája.

Ez egy olyan téma, amely nem mindenki számára komfortos, nehéz róla beszélni. Ezért is van jelentősége, hogy Sebestyén doktornő nőként nagyobb empátiával és megértéssel tudja kezelni ezt a kényesnek bizonyuló témát is.

Az intimplasztikai beavatkozások között leggyakoribb a kisajak-kisebbítés és a nagyajak feltöltés, amelynek során a méret mellett a forma is változtatható. Doktornő célja, hogy megtalálja a legideálisabb megoldást, amely testi és lelki panaszoktól mentes életet tesz lehetővé.

Sebestyén doktornő hangsúlyozza, hogy a kisajkak nagy mérete vagy szabálytalansága valós probléma, és az életben sokszor kényelmetlenséget okoz, legyen szó akár öltözködésről, akár sportról vagy a nemi életről. A páciens emiatt olykor komoly komplexusokkal küzd, és nem tudja megfelelően megélni nőiességét.

A kisajak-kisebbítő műtétet Doktornő diszkrét körülmények között végzi, helyi érzéstelenítéssel vagy rövid altatással. Általában a rövid altatást szokta javasolni, mivel a tapasztalat azt mutatja, hogy ez a legkomfortosabb megoldás a páciens szempontjából is.

Altatásban történő intimplasztika esetén kisajakplasztika kombinálható nagyajak zsírbetöltéssel és szálazással is.

Bizonyos kor után a nagyajkak kiürülése és a bőr lazasága is probléma lehet, hiszen a bőr egyre inkább elveszíti rugalmasságát. Ezen szintén lehet segíteni szálbehúzásos technikával és hialuronsav vagy zsír betöltésével. A hialuronsavas feltöltés módszere biztosítja a kollagéntermelés beindulását ezen a területen is, de saját zsírral még látványosabb megoldást lehet elérni, volumenben is nagyobb mennyiség tölthető be, és a regenerálódás is gyorsabb. Doktornő ezt a módszert Magyarországon elsők között alkalmazza.

A műtét után pár órával a páciens hazamehet. A gyógyulási idő három hét, ugyanis meg kell várni, amíg a varratok kiesnek. Ezt követően lehet „normális” életet élni, akár sportról, strandolásról vagy szexuális életről van szó. A beavatkozás után tapasztalható némi váladékozás, ezért Doktornő azt szokta javasolni a pácienseinek, hogy viseljenek szoros fehérneműt, és használjanak intimbetétet.

 

A szerzőről