Kombinált plasztikai beavatkozások

Kombinált plasztikai beavatkozások

Bizonyos esetekben lehetőség van egyszerre több plasztikai műtét elvégzésére is. Ez a lehetőség a műtétek típusától, a választott eljárásoktól, a páciens igényétől és általános állapotától függ. A kombinált műtétek előnye, hogy egy altatás alatt elvégezhető több beavatkozás, és a fájdalom nem adódik össze.

Sokaknak lelki és önértékelési problémát okozhatnak a testükön végbement esztétikai változások vagy lerakódott zsírrétegek. A terhesség is megviselheti a női testet, és olykor a testmozgás és a fogyókúra kimerítő erőfeszítései sem elegendők ahhoz, hogy újra magabiztosnak érezhessük magunkat a bőrünkben. Ilyen esetekben is segíthetnek a testplasztikai műtétek.

Amennyiben a páciens mellnagyobbítást és hasplasztikai beavatkozást is szeretne, lehetőség van kombinált műtétre. Ilyenkor egy altatás alatt végzi el doktornő a két beavatkozást. Míg két külön műtét két gyógyulási periódust jelentene, a kombinált műtét esetén egyszerre gyógyul a test.

A fokozott kockázat miatt doktornő nem vállal mellfelvarrást hasplasztikával, illetve mellfelvarrást arcplasztikával kombinálva. Ezek a beavatkozások olyan hosszú műtéti, érzéstelenítési időtartammal járnak, és olyan nagy felszínű, egyidejű szöveti hatások keletkeznek, hogy fokozott a trombózis és az embólia kockázata. Ezekben az esetekben doktornő inkább a külön történő beavatkozásokat javasolja.

Zsírleszívás alkalmával az eltávolított zsírsejtek egy részét arcba vagy ajakba lehet injekciózni, fiatalító kezeléssel összekötve a műtétet. Nagy, kombinált műtét esetén lehetőség nyílik az arcon, melleken és hason vagy a test más részein végzett műtétekre is.

A kombinált műtétet is minden esetben konzultációk előzik meg, amelyek során doktornő felméri az aktuális állapotot és a páciens igényeit, válaszol a felmerülő kérdésekre és ismerteti a műtéthez szükséges vizsgálatokat is.

 

MILYEN ELŐNYEI VANNAK A KOMBINÁLT PLASZTIKAI MŰTÉTNEK?

Egyszerre több plasztikai beavatkozás elvégzésével időt spórolhat, hiszen a beavatkozások konzultációja is egy időben történik, a műtőben is kevesebb időt kell eltöltenie, és a felépülési idő is rövidül, és csak egyetlen időszakot jelent.

Egy plasztikai sebészeti beavatkozás után általában legalább egy-két hetet kell eltölteni lábadozással. Szabadságot kell kivenni a munkából, és gondoskodni kell a családi kötelezettségekről, például a gyermekgondozásról. Az eljárások kombinálásával megkönnyítheti a dolgát azzal, hogy csak egy gyógyulási időszakkal kell tervezni.

Az eljárások egy műtétben történő kombinálása segíthet a kívánt eredmény gyorsabb elérésében. Ahelyett, hogy az eljárásokat külön műtétekre osztaná fel, és az egyes műtétek között kivárná a javasolt három hónapot, gyorsíthatja a kívánt eredményhez vezető folyamatot.

 

FELÉPÜLÉS

Minden plasztikai sebészeti eljáráshoz saját gyógyulási idő tartozik. Egyes eljárásoknál a felépülési idő viszonylag rövid, míg másoknál több hétig is eltarthat, mire készen áll a mindennapi tevékenységekhez való visszatérésre. Az eljárások kombinálásával csak egy gyógyulási időszakkal kell terveznie.

Fontos azonban megjegyezni, hogy bár az egy gyógyulási időszak lehetősége vonzó, de előfordul. hogy a kombinált plaszitkai műtétet követő felépülési időszak hosszabb és fájdalmasabb lehet, több kellemetlenséget okozhat. több szabadságot kell kivennie, és hosszabb ideig van szükség a család segítségére.

Kizárólag egészséges, lelkileg is alkalmas páciensnél, gondos mérlegelés alapján, az aneszteziológussal konzultálva végezhető kombinált műtét, amennyiben a szükséges személyi és tárgyi feltételek is adottak.

 

 

 

A szerzőről