Mellplasztika – mellnagyobbítás

Mellplasztika – mellnagyobbítás

A mell, a telt kebel a nőiesség egyik szimbóluma ősidők óta, azonban azok számára, akik elégedetlenek mellük formájával vagy méretével számos frusztráció forrása lehet: sajnos, az önértékelés és önbizalom zavarát okozhatja. Ma már a korszerű orvosi technikáknak, a plasztikai sebészeknek köszönhetően a mell formálható, mérete alakítható. A beavatkozásnak köszönhetően megnő az önbecsülés, a testkép pozitívabb lesz, és ennek köszönhetően általában a szexuális élet is javul.

Dr. Sebestyén Judith plasztikai sebész számára a legfontosabb, hogy megismerje a beavatkozásra jelentkező hölgy lelki motivációját: mire vágyik pontosan és milyen indíttatásból vállalkozik mellműtétre, mit vár tőle. „Plasztikai sebészként fontosnak tartom, hogy a fizikai folyamatokon túl a lelki hátteret is megértsem, hiszen a kezelések, beavatkozások csak ezáltal válhatnak teljessé.”

Doktornő a műtétet megelőző két-három konzultáció alkalmával arra törekszik, hogy pontosan értse, mit szeretne a páciens, és közösen pontosítják az elképzelést. Doktornő válaszol minden felmerülő kérdésre, és lehetőség van az implantátumok próbájára is. Így látható, hogy a test arányaihoz mérten milyen implantátum lehet ideális. Dr. Sebestyén Judith tapasztalata szerint sok esetben van létjogosultsága a páciens párjával közös konzultációnak is, mivel a hölgy elképzelését általában társa véleménye is befolyásolja.

Sebestyén doktornő az implantátumot Dual Plane technikával helyezi be. Az implantátum felső része a mellizom alá, alsó része a mirigyállomány alá kerül, így az implantátum az izomhoz kapaszkodik, aminek köszönhetően tartósabb az eredmény. Egyrészt ennek a technikának köszönhetően a kebel felső pólusa természetes, szép ívű lesz (nem labda formájú), másrészt nem terheli annyira a mirigyállományt, különösen, ha B-lite implantátumot választ a páciens.

Más technikát, mirigy alá helyezést, illetve saját zsírral való feltöltést kizárólag emlőhelyreállító műtét során alkalmaz doktornő.

„Sokan felszabadulnak a műtét után az eredményt látva, és könnyelműen elfelejtik, hogy az implantátumra vigyázni kell!” – mondja Sebestyén doktornő. „A műtét után hat héten át kötelező a kompressziós melltartó viselése, nem emelhet a páciens tíz kilónál többet. Mind a szóban, mind az írásban kapott instrukciókat szigorúan be kell tartani, hogy minél tökéletesebb, és minél tartósabb legyen a végeredmény. Sokan nem gondolják, de ez egy komoly műtéti beavatkozás. A műtétet követően két hétig segítségre van szüksége a páciensnek, erre fel kell készíteni a családot, a vele élőket.”

Sokszor felmerül kérdésként, hogy kell-e cserélni az implantátumot, illetve meddig tart a szavatosságuk – említi Dr. Sebestyén. Az implanátumot húsz év elteltével cserélni kell, függetlenül a gyártó javaslatától. Ennyi idő alatt elfárad az anyag, nincs fala az implantátumnak, ami ártalmas lehet a szervezetnek.

 

A szerzőről

Related posts