„PRP” – Drakula terápia – bőrfiatalítás saját vérszérummal

„PRP” – Drakula terápia – bőrfiatalítás saját vérszérummal

A PRP terápia, más néven Drakula terápia az egyik legújabb és legtermészetesebb módszere a bőrfiatalításnak. Az orvostudomány, és főként az ortopéd sebészet már régóta alkalmazza ezt a módszert krónikus ízületi panaszok kezelésére. Az utóbbi években egyre nagyobb teret hódít ez az eljárás az esztétikai gyógyászatban: alkalmazzák ránctalanítás, bőrfeszesítés, bőrfiatalítás és megújítás terén, de nagyon ígéretes a hatása különböző típusú hajhullások esetén is.

Sebestyén Judith plasztikai sebész ajánlása szerint a kezelés egy nagyon eredményes bőrfiatalító eljárás, amely során megfelelő mennyiségű, vérlemezkékben gazdag, saját plazmát juttat a bőrbe az arc, a nyak, a dekoltázs vagy a kézhát területen. Az a fantasztikus ebben a biostimulációs kezelésben, hogy a szervezet saját gyógyító és regenerációs mechanizmusait teljesen természetes módon indítja be. Beindul a sejtszaporodás, fokozódik az új kollagénrostok termelődése és az érképződés, valamint a kötőszöveti alapállomány átalakulása. A PRP stimulálja a kötőszövet fénykárosodott komponenseit és növeli a kollagéntermelést, amely rugalmasabb bőrt eredményez. A PRP hatására növekszik a szervezet saját hialuronsav-termelése, amely térfogatnövelő hatása mellett jótékonyan befolyásolja a bőr feszességét. Ennek köszönhetően a bőr szerkezete megújul, visszanyeri üde, fiatalos ragyogását, feszessé válik, a ráncok elsimulnak.

Az eljárás során vért veszünk a pácienstől, amiből egy speciális centrifuga módszerrel kinyerjük a vérlemezkékben gazdag plazmát. Így nyerjük ki a PRP-t (Platelet Rich Plasma). Ezt a kinyert vérplazmát aztán injekciós tű segítségével sok apró szúrással visszajuttatjuk az érzéstelenített bőrbe.

Eredmények:

  • ráncok csökkentése,
  • korábbi aknék, hegek halványítása,
  • fiatalos, feszes arcbőr,
  • megújult szövetek

Mikor ajánlott:

  • ha bőrén már megjelentek az öregedés jelei, és feszesebb arcbőrre vágyik;
  • ha szeretné visszanyerni önbizalmát és fiatalos külsejét;
  • ha jobban kedveli a természetes megoldásokat, mégis tartós megoldásra vágyik.

Mikor nem ajánlott:

Nem végezhető el a beavatkozás gyulladt arcbőr esetén, lázas állapotban, valamint, ha a páciens fertőző májgyulladásban vagy véralvadási zavarban szenved, illetve kemoterápiában részesül. Terhesség és szoptatás idején sem javasolt a kezelés.

A Drakula terápiát minden esetben orvosi konzultáció előzi meg, amelynek során doktornő a pácienssel közösen dönti el, hogy számára javasolható-e a kezelés, illetve, hogy az ő problémája esetén megoldást nyújt-e ez az eljárás.

A Drakula terápia menete:

Az állapotfelmérés során doktornő dönt arról is, szükséges-e előkezelni a bőrt lézerrel, esetleg mikrofókuszált ultrahanggal, illetve, hogy önmagában vagy esetleg más terápiás beavatkozásokkal kombinálva érhetjük-e el a legjobb eredményt.

A kezelendő bőrfelületet C-vitaminos peelinggel készítjük elő a beavatkozásra. A kezelés során a könyökvénából levett vérből kinyerjük a vérlemezkékben gazdag plazmát, majd az előzőleg érzéstelenített bőrfelületbe injektáljuk apró szúrásokkal, kis bólusokban. Ezt követően a beindított biostimulációt oxigénkezeléssel fokozzuk, végül bőrnyugtató maszkkal zárjuk a kezelést.

A kezelést fél éven belül háromszor kell megismételnünk. A hatás hosszútávon 1,5-2 évig észlelhető.

Gyógyulási idő:

A Drakula terápia eredményei láthatóak már a kezelés után is, de a végleges eredmény kb. 4 hét után teljesedik ki. A tűszúrások helyén enyhe ödéma alakulhat ki, amely másnapra elmúlik. A kezelt területet 2-3 napig védeni kell a fénytől és a fizikai behatásoktól.

Mellékhatás:

Mivel idegen anyag nem jut a szervezetbe a kezelés során, allergiás reakciótól nem kell tartani. Esetleg kialakulhat átmeneti bőrpír és helyi duzzanat, de a szervezet egészére vonatkozó, általános hatást nem fejt ki a kezelés. A tűszúrások nyomán apró bevérzések jelentkezhetnek, amelyek néhány napon belül regenerálódnak. A kezelt terület gondos fertőtlenítésével a fertőzésveszély elkerülhető.

A szerzőről

Related posts